Bewoners stationsbuurt Tienen willen dat iedereen zich houdt aan de zone 30: "Soms lijkt de straat een racebaan"

In de stationsbuurt in Tienen klagen buurtbewoners over het niet naleven van de zone 30. Auto's rijden er te snel en er is te weinig controle, vinden ze. En daarom houden ze vandaag een "gelehesjesactie" in de Vierde Lansierslaan.

"Er wordt veel te hard gereden in onze straat. Het lijkt hier soms een racebaan", vertelt buurtbewoner Raf. "We hebben vandaag gele hesjes omhoog gehangen met daarop "zone 30" en er hangen ook affiches aan onze ramen. We willen ook het stadsbestuur oproepen om er iets aan te doen. Alleen borden met daarop '30km/u', volstaan niet. Er zouden ook banners en vlaggen moeten komen of straatbeschildering. En er moet meer gecontroleerd worden."

Fietsstraten

"We willen een veilige, leefbare omgeving", zegt Raf. "We zouden ook, net als in andere steden, meer fietsstraten willen in Tienen waar fietsers en voetgangers voorrang hebben en de auto's zich moeten aanpassen."

Affiche

En ondertussen krijgen de bewoners van de Vierde Lansierslaan steun van andere buurten. "We hebben onze affiche verspreid op Facebook zodat iedereen die kan gebruiken. En we zien dat de affiches ook al in andere straten hangen. Dus, onze actie slaat aan."

Meest gelezen