Nicolas Maeterlinck

Bijna alle leerkrachten van Gentse basisschool in quarantaine door coronabesmetting

In een Gentse basisschool zijn 13 van de 16 leerkrachten in quarantaine geplaatst nadat sommigen besmet zijn geraakt met het coronavirus. De school heeft vervanging gezocht zodat de leerlingen alsnog les kunnen krijgen. 

“Het aantal leerlingen of leerkrachten die een positief resultaat hebben op een coronatest stijgt”, vertelt schepen van onderwijs Elke Decruynaere (Groen) bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Meestal gaat het over een geïsoleerd geval waarbij we slechts 1 klas in quarantaine moeten plaatsen, maar in Gentbrugge is er op dit moment helaas een basisschool waar meer besmettingen zijn vastgesteld.” 

Positieve testresultaten

13 van de 16 leerkrachten van de basisschool in Gentbrugge zitten in quarantaine. "3 leerkrachten en de directeur zijn positief getest. De 9 andere leerkrachten zitten in quarantaine”, gaat Decruynaere verder. “Maandag komen de eerste leerkrachten die een negatief testresultaat hadden terug naar school.” 

2 klassen in quarantaine

Ondanks de vele besmettingen, blijft de school toch open. “Het CLB en het Agentschap Zorg en Gezondheid hebben geoordeeld dat de situatie effectief veilig genoeg is. De meeste leerlingen komen dan ook gewoon naar school en krijgen les van vervangleerkrachten”, zegt Decruynaere nog. “Er zijn wel 2 klassen van het eerste leerjaar die op dit moment thuis les volgen. Ze zijn vorige week met hun leerkracht op uitstap geweest. Bij hen willen we dus alle risico’s vermijden.” 

Extra waakzaamheid

“De situatie op de basisschool in Gentbrugge toont nog maar eens hoe belangrijk het is om alle maatregelen op te volgen. Leerkrachten en schoolteams moeten erg voorzichtig zijn, want de impact van zo’n besmetting is enorm groot op een school. We weten dat het veel vraagt om de hele dag met een mondmasker les te geven, maar het is noodzakelijk. Besmetting zit in een klein hoekje”, aldus Elke Decruynaere. 

Meest gelezen