Radio 2

Brand vernielt vrachtwagen van Merchtems muziekverhuurbedrijf: "Eerst werkloos door corona en nu dit"

In Merchtem heeft een brand de vrachtwagen van verhuurbedrijf DNF Music helemaal vernield. Vermoedelijk is een kortsluiting de oorzaak. "We hadden eindelijk weer een evenement om aan de slag te gaan en dan gebeurt dit", treurt zaakvoerder Jeroen De Neef.

De Neef was de afgelopen dagen aan het werk op het Belgisch Kampioenschap bloemschikken in Brussel. Zijn bedrijf verhuurt licht-, video- en geluidsmateriaal voor evenementen. Toen hij maandagavond weer thuis kwam, parkeerde hij de vrachtwagen bij zijn bedrijf en vertrok daarop naar huis. "Amper vijf à tien minuten later kreeg ik al telefoon van vrienden die de vlammen uit de vrachtwagen zagen komen. Ik kon het amper geloven, dus ben ik meteen teruggereden. Toen ik aankwam sloegen de vlammen als metershoog door het dak. Ik zag de vrachtwagen voor mijn ogen wegsmelten", aldus De Neef.

Materiaal testen op schade

Dankzij alerte buurtbewoners was de brandweer snel ter plaatse. Die kon de brand snel blussen, maar kon niet meer voorkomen dat de vrachtwagen door de vlammen werd verteerd. Nu is het bang afwachten of al het materiaal in de oplegger ook beschadigd is. "Alles steekt vol met klankkasten, lampen en lichtbruggen. We gaan nu alles moeten testen om te bekijken wat er nog te redden valt." De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een kortsluiting. Na maandenlange werkloosheid door de coronacrisis, slaat het noodlot bij het bedrijf nu opnieuw toe. "Het is ongelofelijk. Zeven maanden lang hebben niets omhanden gehad. We waren allemaal zo blij dat we eindelijk weer aan het werk konden op het bloemenevenement in Brussel. En dan gebeurt er dit, verschrikkelijk", zucht De Neef.

Meest gelezen