In een groot deel van het centrum van Leuven geldt nog steeds een mondmaskerplicht.
Radio 2

Man draagt geen mondmasker en deelt kopstoot uit aan agent die hem daarop aanspreekt

In Leuven heeft een 22-jarige man een kopstoot uitgedeeld aan een politieagent. De agent sprak de man aan omdat hij geen mondmasker droeg op straat. De politieagent moest naar het ziekenhuis voor verzorging en is zeven dagen arbeidsongeschikt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de 22-jarige man rond middernacht gesignaleerd op de Oude Markt in Leuven. Toen een agent hem aansprak omdat hij geen mondmasker droeg, begon hij de politie uit te dagen en hield hij geen rekening met de sociale afstand. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij zich agressief bleef gedragen en uiteindelijk een kopstoot uitdeelde aan een van de agenten.

De politieagent moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Hij werd voor zeven dagen arbeidsongeschikt verklaard. De 22-jarige Leuvenaar werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van weerspannigheid, slagen en verwondingen aan een agent, bedreigingen en inbreuken op de coronamaatregelen. Intussen is de man vrijgelaten onder voorwaarden.

Meest gelezen