Carole Baskin.
© The Hollywood Archive - Netflix

Dochters vermiste Don Lewis ("Tiger king") doen oproep tijdens "Dancing with the stars" waarin Carole Baskin zit

De familie van Don Lewis, de verdwenen echtgenoot van Carole Baskin uit de spraakmakende Netflix-documentaire "Tiger king", heeft zendtijd gekocht tijdens "Dancing with the stars" op de Amerikaanse zender ABC . In die danswedstrijd verscheen Baskin gisteren voor het eerst. Lewis' dochters deden een oproep naar bruikbare tips over zijn verdwijning.    

Don Lewis raakte spoorloos in 1997.  Hij was de tweede echtgenoot van Baskin. Zijn verdwijning kwam aan bod in de documentaireserie "Tiger king" die het reilen en zeilen in de wereld van een aantal Amerikaanse privédierentuinen onder de loep neemt. In "Tiger king" ligt dierenrechtenactiviste Baskin overhoop met de voormalige dierentuineigenaar Joe Exotic die insinueert dat zij haar man liet vermoorden.

Baskin zou Lewis laten oppeuzelen hebben door tijgers en het resterende bewijsmateriaal door de vleesmolen hebben gedraaid. Baskin ontkent en liet eerder weten dat ze teleurgesteld was in de makers van "Tiger king". Zij stelt dat de serie "vol leugens" zit. 

Ook de dochters van Lewis verdenken Baskin. Zij kochten zendtijd tijdens een reclameblok in "Dancing with the stars" om een oproep te doen. Die emotionele oproep kwam er niet toevallig: de 59-jarige Baskin neemt deel aan de danswedstrijd. Voor de gouden tip looft de familie nu de som van 100.000 dollar uit.

BEKIJK hier de oproep van Lewis' gewezen assistente, zijn drie dochters en hun advocaat:

De oproep staat in schril contrast met de fleurige deelname van Baskin tijdens de uitzending. Baskin liet het tijdens haar optreden niet na te verwijzen naar tijgers door een outfit met tijgerprint te dragen en te dansen op "Eye of the tiger" van Survivor.

BEKIJK hier hoe Carole Baskin de paso doble inzet:

In de hele Don Lewis-verdwijningszaak werd nooit iemand gearresteerd. Lewis zelf werd in 2002 officieel doodverklaard. Door de heisa die "Tiger king" teweegbracht, heropende de politie van Florida het onderzoek.  

Meest gelezen