Drie verdachten in Siciliaans maffia-onderzoek opgepakt bij huiszoekingen in Maasmechelen, Luik en La Louvière

Drie mannen die gezocht werden in verband met een Italiaanse maffia-oorlog zijn vanochtend vroeg opgepakt bij drie huiszoekingen in ons land. De federale politie viel op hetzelfde moment binnen op de verblijfplaatsen van de verdachten: in Maasmechelen, Luik en La Louvière. De mannen worden verdacht van een reeks moorden en andere zware criminaliteit. 

De Italiaanse en de Belgische politie vielen afgelopen nacht met 100 manschappen binnen op bijna twintig plaatsen in beide landen. De actie kwam er op initiatief van de Italiaanse politie, in een onderzoek naar een oorlog tussen twee Siciliaanse maffiabendes. Dat laat het federaal parket weten. In hetzelfde onderzoek werden afgelopen nacht, op Sicilië,  vier verdachten van hun bed gelicht.

De verdachten worden in verband gebracht met vijf moorden en evenveel moordpogingen op het Italiaanse eiland Sicilië en in het Luikse. Ze worden ook verdacht van verboden wapendracht, diefstallen en drugshandel in de periode 2015-2018.

Op straat beschoten

Het Luikse luik van hun criminele activiteiten dateert van 14 september 2016. In de wijk Outremeuse werden toen twee mannen op straat beschoten, van wie er één overleed aan zijn verwondingen. De andere man raakte gewond, maar overleefde de aanslag. 

Waarschijnlijk ging het om een vergeldingsactie, voor een moord die in januari 2015 werd gepleegd op Sicilië.  Die ontaardde in een oorlog tussen de zogenoemde Di Stefano-clan en de Bellavia-clan.

Meest gelezen