2.500 vrachtwagenchauffeurs per dag vinden geen rustplaats langs autosnelweg in Limburg: capaciteit moet omhoog

Er moet in Limburg dringend parkeergelegenheid bijkomen voor vrachtwagenchauffeurs. "Er zijn maar 300 parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs langs de Limburgse autosnelwegen", zegt Vlaams minister van mobiliteit, Lydia Peeters. "En dat terwijl ik van de wegpolitie hoor dat er dagelijks 2.800 vrachtwagenchauffeurs in Limburg op zoek zijn naar een rustplaats." 

"Chauffeurs moeten hun rust- en rijtijden respecteren, dus is het belangrijk dat wij daarop inzetten", zegt minister Lydia Peeters. Dat er te weinig rustplaatsen langs de Limburgse autosnelwegen zijn voor vrachtwagenchauffeurs, bleek gisteren op een overleg met de ministers Peeters en De Crem over de veiligheid en de transmigratieproblematiek op de snelwegparkings.

"Die transmigratieproblematiek speelt hier in Limburg minder", zegt minister Peeters, "maar op het overleg werden wel andere problemen aangekaart. Dat er veel te weinig rustplaatsen zijn bijvoorbeeld voor chauffeurs die Limburg passeren en die hun rust- en rijtijden moeten respecteren. We moeten daar dus zo snel mogelijk iets aan doen." 

Op de E314 in Boorsem, in Maasmechelen, zou er een extra snelwegparking kunnen komen. Op de E313 zou de huidige snelwegparking kunnen worden uitgebreid.  Daarover start er nu een overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer. 

 

Meest gelezen