Frank Bijnens, uitbater ijssalon Mama Leone in Hasselt

Een drukke nazomer voor ijssalons: "We verkopen dubbel zoveel als andere jaren"

De warme nazomer brengt opnieuw veel klanten naar de ijsjeszaken. Zo staat Frank Bijnens van "Mama Leone" ook nu nog iedere dag ijs te scheppen in het centrum van Hasselt. "Nooit eerder was het zo druk in september, maar eigenlijk is het sinds maart al constant heel erg druk geweest", zegt hij.

In ijssalon "Mama Leone" in het centrum van Hasselt stonden er sinds het begin van de coronaperiode lange wachtrijen. Uitbater Frank Bijnens: "Onze zaak is helemaal coronaproof waardoor we slechts twee klanten tegelijk binnen lieten. We konden ook maar met twee werknemers de klanten helpen en dus was het hard werken de voorbije maanden. Andere jaren valt de drukte in september wat terug maar nu is er plots die warme nazomer."

Bijnens en zijn team beginnen om 4 uur 's ochtends met het maken van 32 verschillende ijssmaken. “Net zoals bij een bakker is dit nachtwerk. We bieden dan ook veel smaken aan, ook nog veel zomerse smaken, zoals sorbets. Die vallen normaal rond september weg." 

Kom gewoon het beste ijs van Hasselt en omstreken proeven

Frank Bijnens van ijssalon 'Mama Leone'

Zaterdag start Hasselt kermis en dat betekent doorgaans dat er minder volk staat aan te schuiven bij het ijssalon, maar dat gaat nu anders zijn volgens Bijnens. "Door de coronamaatregelen op de kermis en het warme weer denk ik dat het toch nog druk gaat worden de komende dagen. Het was de afgelopen periode zelfs zo druk dat we 's avonds helemaal uitverkocht waren. Ik heb daarom nieuw personeel aangeworven om deze nazomer door te komen." Bijnens en zijn team blijven er echter zin in hebben. "Kom gewoon het beste ijs van Hasselt en omstreken proeven", sluit hij af.

Meest gelezen