Gent start campagne om studenten te wijzen op coronamaatregelen

De stad Gent start een campagne om het nieuwe academiejaar op een veilige manier in te gaan. Via sociale media en op het openbaar domein zal de stad studenten wijzen op de geldende coronamaatregelen. Zo komt er een mondmaskerplicht in de studentenbuurt en zal de politie extra toezien op samenscholingen en kotfuiven.

“Alle studenten zijn welkom in Gent”, verzekert burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). “Ze horen bij onze stad, maar het is geen gewoon jaar. Het virus is nog steeds aanwezig, dus moeten we alert blijven.” De stad zal daarom mondmaskers verplichten in de studentenbuurt, er komen extra terrassen in de uitgaansbuurt en de politie zal controleren op samenscholingen en kotfuiven.

Communicatiecampagne

“We starten ook een ruime communicatiecampagne met het oog op studenten”, gaat De Clercq verder. “In de campagne heten we de studenten welkom, maar we wijzen hen ook op de verschillende coronarichtlijnen. De campagne zal zowel op sociale media als op het openbaar domein aanwezig zijn.” In de campagne wordt zowel gefocust op de richtlijnen die de stad neemt, als de richtlijnen die bestaan vanuit de overheid. “We rekenen erop dat onze studenten hun verantwoordelijkheid opnemen.”  

Angst voor stijgende cijfers

“We zijn zeker bezorgd dat het aantal coronabesmettingen tijdens het academiejaar zal stijgen”, zegt De Clercq nog. “Het is een zorg die niet alleen het stadsbestuur heeft, maar die aanwezig is bij alle inwoners en de studenten. Daarom is het goed dat we nu extra gaan informeren. We willen onze studenten zuurstof geven, maar ze moeten inzien dat het virus aanwezig is en dat we met z’n allen waakzaam moeten zijn.”

Meest gelezen