Gouverneur Jos Lantmeeters spoort Limburgers aan om coronamaatregelen strikt te blijven volgen

In Limburg stijgen de coronacijfers opnieuw. Maar de bereidwilligheid om zich aan de COVID-19-richtlijnen te houden, neemt sterk af. Om de moed niet te verliezen, roept gouverneur Jos Lantmeeters op: "Blijf de richtlijnen volgen, laat je niet verleiden tot uitspattingen."

Terugkomende vakantiegangers, scholen en evenementen vertalen zich meer en meer in stijgende coronacijfers. “Dat mensen het moeilijk hebben, daar is uiteraard begrip voor. Het is niet evident om de boog gespannen te houden voor zo'n lange tijd. Maar tegelijk blijven de cijfers de voorbije weken dag na dag stijgen en zijn de besmettingen stilaan verspreid over de hele provincie en over alle lagen van de bevolking", beklemtoont gouverneur Lantmeeters.

Vooral de lokale besturen wordt gevraagd om actief te blijven communiceren en sensibiliseren.  “Afstand houden, je handen wassen, je nauwe sociale contacten beperken… Het zijn eigenlijk eenvoudige maatregelen die een enorme impact hebben op het afremmen van de verspreiding”, aldus gouverneur Lantmeeters. “En vooral, ze zijn voor iedereen duidelijk.”

De zes gouden regels

Verder vraagt ​​de gouverneur iedereen om bij contacten met anderen zijn of haar verstand te gebruiken en zich niet te laten verleiden tot allerlei uitspattingen. De richtlijnen zijn nog altijd dezelfde: afstand houden, regelmatig je handen wassen, thuisblijven als je ziek bent, buiten afspreken of binnen voldoende verluchten, het aantal contacten tot 5 personen beperken en extra voorzichtig zijn bij mensen die gevoelig zijn voor het virus.

Meest gelezen