Radio 2

Halle opent toeristisch kantoor voor financieel kwetsbare gezinnen

Morgen opent in Halle het "Rap op Stap-kantoor". Dat is een  sociaal toerismekantoor dat mensen met een beperkt budget wil laten genieten van uitstapjes en belevenissen in eigen land en streek.

Een tijdje geleden mochten de Hallenaren hun ideeën voor een aangenamere stad bezorgen aan het stadsbestuur. Eén van die ideeën wordt vanaf morgen alvast werkelijkheid: het "Rap op Stap-kantoor". In het sociale toerismekantoor zijn mensen die het financieel wat minder breed hebben welkom voor advies en kortingen. De stad werkt daarvoor samen met verschillende toeristische partners en kan op die manier 600 aanbiedingen met een grote korting geven. Mensen in schuldbemiddeling, met een beperkt inkomen, met een kansentarief of met een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit komen daarvoor in aanmerking.

Hulp van vrijwilligers

Het kantoor wordt uitgebaat door een aantal vrijwilligers. Zij zullen samen met de gezinnen een budget samenstellen en bijvoorbeeld mee helpen zoeken naar aangepast vervoer. Het Rap op Stap-kantoor vind je in het Sociaal Huis (A. Demaeghtlaan 38) in Halle en zal elke woensdag geopend zijn van 13u30 tot 16u30. Wel kan je best vooraf een afspraak maken via rapopstap@halle.be of op het nummer 02 359 26 23.

Meest gelezen