Innovatiecentrum test technologieën om coronaproof te werken: "Grote impact op het kantoorleven"

Technologisch innovatiecentrum The Beacon in Antwerpen zal de komende maanden zo'n twintig nieuwe technologieën testen. Die moeten het werkleven tijdens de coronacrisis vergemakkelijken en veiliger maken. Denk daarbij aan een armband die gaat trillen als je te dichtbij komt, sensoren die de drukte controleren enzovoort. "De innovaties die we testen kunnen een grote impact hebben op het kantoorleven", aldus Michaël Geelhand de Merxem van The Beacon.

Technologisch innovatiecentrum The Beacon in Antwerpen zal de komende maanden zo'n twintig nieuwe technologieën testen. Die zouden het leven in tijden van corona gemakkelijker moeten maken, vooral op de werkvloer. Het kan soms nog moeilijk zijn om daar voldoende afstand te bewaren of om de hygiëneregels te respecteren.

Technologie op het kantoor

Het innovatiecentrum zet de schouders onder enkele coronaproof-technologieën die binnenkort ook gebruikt kunnen worden door andere bedrijven in de stad. "We willen een pioniersrol spelen", zegt Michaël Geelhand de Merxem van The Beacon. "De innovaties die we testen kunnen een grote impact hebben op het kantoorleven."

De innovaties die we testen kunnen een grote impact hebben op het kantoorleven.

Michaël Geelhand de Merxem, The Beacon

Concreet zullen er tests uitgevoerd worden met armbanden of sleutelhangers die trillen als de sociale afstand niet bewaard wordt. Ook zal er geëxperimenteerd worden met camera's en sensoren die koorts meten of de drukte bepalen in een ruimte. Verder werkt men aan een virtuele receptie, indien een receptionist niet aanwezig kan zijn of ziek uitvalt. Aan sanitaire hygiëne wordt ook gedacht met een zogenoemd aanraakvrij toilet. 

Stedelijke economie

De vele innovaties zijn veelbelovend, maar moeten eerst nog hun voordelen bewijzen. Als ze na twee maanden efficiënt blijken, zullen ze gelanceerd worden op de markt. "The Beacon toont hiermee de relevantie voor onze stedelijke economie", zegt Antwerps schepen voor Innovatie Claude Marinower (Open VLD). "Het project legt een verbinding tussen actuele vraagstukken en technologische oplossingen."

Meest gelezen