Google Streetview

Jeugdhuis Den Uitlaat in Tielt-Winge mag (voorlopig) blijven, sluitingsprocedure overleden buren stilgelegd

Jeugdhuis Den Uitlaat in Tielt-Winge mag in de gemeentelijke loodsen aan de Heuvelstraat in deelgemeente Tielt blijven. Een buur wilde dat het jeugdhuis zou verhuizen omdat het voor te veel geluidsoverlast zorgde. Intussen is de laatste bewoner van het aanpalende huis in kwestie overleden en wil de familie de gerechtelijke procedure laten stopzetten.

De procedure voor het gerecht is destijds opgestart door een familielid van de vrouw die vlak naast het jeugdhuis woonde. "De rechtbank van Leuven heeft toen besloten dat er te veel hinder was van het jeugdhuis in de bebouwde kom van Tielt", vertelt burgemeester Rudi Beeken (Open VLD). "Zowel het jeugdhuis als het gemeentebestuur zijn daartegen in beroep gegaan. In die tijd werkte een beroep aantekenen nog opschortend, dus mocht het jeugdhuis al die tijd blijven tot er een nieuwe uitspraak kwam." Onlangs overleed de vrouw die nog in het aanpalende huis naast Den Uitlaat woonde. "Op dat moment moeten de erfgenamen beslissen of ze gerechtelijke procedures wil laten verder lopen of niet. Zij hebben nu laten weten dat ze die eis niet willen verderzetten."

Binnenkort toch nieuwe locatie?

Jeugdhuis Den Uitlaat kan dus opgelucht adem halen, want ze mogen in de gemeentelijke loods waar ze nu zitten blijven. Voorlopig althans. Want het gebouw is verouderd en de gemeente zoekt op termijn naar een nieuwe locatie. "We gaan samen met de jeugd bekijken wat de opties zijn, maar dat is niet dringend. Het gebouw staat niet op instorten, dus we hebben daarvoor wel een paar jaar tijd. Maar we zitten nu in een vriendelijk scenario in plaats van een agressief sluitingsverhaal", aldus burgemeester Beeken.

Meest gelezen