Jongeren bekogelen huizen en auto's met uitwerpselen en eieren

In Dilsen-Stokkem hebben jongeren enkele huizen en auto's bekogeld met eieren en zelfs uitwerpselen. Vervelend voor de buurtbewoners maar de politie is de tieners op het spoor.

8 tieners, allemaal jongens, hebben al enkele dagen een nieuw tijdverdrijf.  Ze hangen rond in de Borreshoefstraat en het Spileind in Dilsen, en bekogelen huizen en auto's met eieren, kastanjes en zelfs menselijke uitwerpselen.  

Burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD) zit verveeld met de zaak. "Het is triestig, maar de politie is er ook van op de hoogte. We hebben ook de jongerenwerking ingezet, we willen bemiddelen en kijken waarom de jongeren zulke streken uithalen." Naar de reden van het vandalisme heeft de burgemeester het raden. "Is het verveling, elkaar opstoken, groepsdynamiek? Ik hoop dat we ze zo snel mogelijk kunnen traceren en het gesprek kunnen aangaan." 

De politie is de jongeren intussen op het spoor. Buurtbewoners hebben foto's kunnen maken van een paar jongeren en er zijn ook 4 camera's in de omgeving waar mogelijk bruikbare beelden uit kunnen komen. "Hopelijk kunnen we ze snel op het matje roepen. Rondhangen mag natuurlijk, maar je moet geen openbaar domein of private zaken gaan beschadigen", zucht de burgemeester nog.

Meest gelezen