Copyright Getty Images

Kamperen in de Kempen weer hip: “Mensen appreciëren de rust en het groen dat we hier hebben”

Campinguitbaters in de Kempen hebben opvallend meer reservaties ontvangen tijdens de zomermaanden dan de voorbije jaren. Daar zit de coronacrisis voor iets tussen. “Er was een overrompeling aan de kust en in de Ardennen. Daarom denk ik dat mensen meer kozen voor de rust in de Kempen”, klinkt het bij Kempen Campings.

Kamperen is weer hip. Dat merken ze ook in de Kempen. Campinguitbaters in de Kempen laten weten dat zij nu opvallend meer reservaties ontvangen dan andere jaren. Kamperen won voor de coronacrisis al aan populariteit en dat is niet veranderd.

Kamperen in de Kempen is vaak budgetvriendelijker dan een vakantie aan de kust of in de Ardennen

Vic Van Eyck van Kempen Campings

“Het is een trend die zich al een paar jaren aan het voortzetten is”, zegt Vic Van Eyck van Kempen Campings. Door de coronacrisis lijkt de populariteit alleen nog maar bevestigd, zeker omdat veel mensen in eigen land blijven in plaats van naar het buitenland te gaan.

“Mensen leren appreciëren dat de Kempen veel rust, ruimte en groen te bieden heeft. Bovendien is het vaak budgetvriendelijker dan een vakantie aan de kust of in de Ardennen. Deze zomermaanden kwamen er ook veel berichten over een overrompeling aan de kust en de Ardennen. Dat heeft er ook voor gezorgd dat kamperen in de Kempen populairder is geworden, denk ik.”

Meest gelezen