Aanstelling van Lode Vereeck als bestuurder UHasselt is volgens de universiteit "moeilijk werkbaar"

Het Vlaams Belang draagt Lode Vereeck voor om lid te worden van de raad van bestuur bij de Universiteit van Hasselt. Vereeck werd echter vorig jaar als docent door de universiteit ontslagen omwille van grensoverschrijdend gedrag. 

Lode Vereeck wordt door het Vlaams Belang voorgedragen om lid te worden van de raad van bestuur van de Universiteit Hasselt. De universiteit reageert kort op het nieuws door te zeggen dat een samenwerking met Vereeck "moeilijk werkbaar zou zijn, maar dat het gaat om een politieke beslissing". UHasselt ontsloeg de docent vorig jaar omwille van grensoverschrijdend gedrag. De zaak werd door het parket geseponeerd. Er loopt wel nog een procedure bij de Raad van State.

Morgen worden de 6 politieke leden van de raad van bestuur van de UHasselt aangesteld. Deze aanstelling is een louter politieke beslissing van de provincieraad. Dat betekent dat de Universiteit Hasselt geen inspraak heeft in de samenstelling van de raad van bestuur. 

Meest gelezen