Radio 2

Mondmasker in de klas: "Door deze hitte is het extra vervelend"

"In het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder draagt ​​iedereen zijn mondmasker maar de warmte maakt het extra vervelend", geeft leerkracht Peter Neuteleers toe. “Zeven uur per dag een mondmasker dragen, went niet." 

Het is belangrijk dat er genoeg lucht in de klaslokalen van het Sint-Franciscuscollege circuleert volgens directeur Gert Konings: “Om te voorkomen dat we met hoofdpijn naar huis gaan, blijven de ramen open staan. Ook in de nacht staan ze op kiep. 's Nachts koelt het af en dan valt het in de voormiddag nog goed mee. In de namiddag wordt het wel warmer en dan is een mondmasker dragen extra vervelend.”  

Jeukend mondmasker

Voor de leerlingen is de mondmaskerplicht ook niet altijd even aangenaam: "Door de hitte ga ik meer zweten en dan jeukt mijn mondmasker. Maar ik mag niet aan mijn gezicht komen en dus krab ik maar bovenop mijn mondmasker" zegt een leerling uit het eerste jaar.  

Gelukkig wordt er voor de volgende dagen wat koeler weer verwacht. 

Meest gelezen