Jordan Siemens

Natuurpunt breidt natuurgebied Lovenhoek uit: beschermen van fauna en flora

Het natuurgebied Lovenhoek in Pulle (Zandhoven) wordt een pak groter. Natuurpunt heeft een stuk bos bijgekocht waardoor het domein in totaal zo'n 250 hectare groot zal zijn. In het nieuwe gebied zitten reeën, bevers, zeldzame boommarters, bosuilen en oehoe's. Het is niet vrij toegankelijk, maar Natuurpunt gaat er wel gegidste wandelingen organiseren. 

Het natuurgebied Lovenhoek in Pulle (Zandhoven) wordt met zo'n extra 38 hectare een pak groter. Natuurpunt heeft een bijkomend stuk bos aangekocht langs de Molenbeek en de Kleine Beek, waardoor het domein met een vijfde wordt uitgebreid. In totaal wordt het bos nu 250 hectare groot. Dat is bijna dubbel zo groot als het Rivierenhof in Deurne. 

Fauna en flora beschermen

Zo'n groot, aaneengesloten natuurgebied is zeldzaam in Vlaanderen. Nochtans speelt het een grote rol in het bewaren van fauna en flora volgens Natuurpunt. In het bos vertoeven namelijk reeën, bevers, zeldzame boommarters, bosuilen en oehoe's. Ook enkele voorjaarsplanten bloeien er in de lente volop.

Natuurpunt wil het nieuwe gebied zo goed mogelijk beschermen. Het is dus niet vrij toegankelijk, maar er zullen wel gegidste wandelingen georganiseerd worden. Op termijn komt er ook een nieuw publiek wandelpad, naast de wandel- en ruiterpaden in het oorspronkelijke gebied.

Meest gelezen