Belga

Olympisch zwemmer Pieter Timmers wordt opnieuw vader: "Dat krijg je als je plots het hele jaar thuis was"

Zwemkampioen Pieter Timmers en zijn vrouw Elle De Leeuw verwachten hun tweede kindje. Het koppel heeft al een dochter van drie jaar oud, Jutta. "Dat krijg je dan, als je ineens het hele jaar thuis was", grapt Timmers over de zwangerschap op zijn Facebookpagina.

Timmers kondigde in april aan dat hij eind dit jaar stopt met zwemmen. Door de coronacrisis zag hij zijn plannen om nog een laatste keer deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio in duigen vallen. In 2021 meedoen aan de uitgestelde editie ziet hij niet meer zitten: "Een topsportleven is niet evident. Ik vraag veel van mijn omgeving en van mezelf. Ik zie mijn vrienden en familie amper en kijk er naar uit om hen eindelijk meer te kunnen zien", zei hij daar eerder al over. De zwemkampioen wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. Iets waar zijn vrouw Elle ook naar uitkijkt: "Een nieuw leven. Een rustiger. Zonder chloorwater. Met een papa en man die thuis is. Samen met Jutta en mij in ons nieuwe huis", schreef ze daarover op Instagram. Het koppel verhuisde deze zomer naar hun nieuwe huis in Humbeek bij Grimbergen in Vlaams-Brabant.

Zwembroek aan de haak

Timmers zal dit najaar dus zijn laatste wedstrijden zwemmen. De zilveren medaille van Rio neemt als enige Belg deel aan het tweede seizoen van de International Swimming League. Dat toernooi ziet er door de coronacrisis anders uit dan vorig jaar. Er wordt vijf weken lang - van 16 oktober tot 22 november - gezwommen in Boedapest. In december is er een afsluitende seizoensfinale.

Meest gelezen