Bekke-Voorts Volkstoneel (David Vanthienen)

Toneelvereniging Bekkevoort stopt jaar lang met spelen: "Niet haalbaar met alle coronamaatregelen"

Het Bekke-Voorts Volkstoneel gaat een jaar lang geen voorstellingen geven. Door de coronamaatregelen is het voor hen niet haalbaar om op een comfortabele manier te repeteren en toneelvoorstellingen te organiseren. 

"Praktisch is het voor ons niet mogelijk om het toneelseizoen opnieuw op te starten", zegt Jens Corten, acteur bij het Bekke-Voorts Volkstoneel. "Normaal hebben wij een zaalcapaciteit van 200 personen, nu wordt dat teruggeschroefd tot 30 toeschouwers. Wij verkopen ook altijd broodjes of hotdogs na de voorstelling, en ook dat mogen we nu niet door corona. En we zouden moeten repeteren met alle ramen open, ook in de winter, en dat is niet haalbaar."

Ik ben begonnen toen ik zeven was, en nu kan ik voor het eerst in mijn leven niet spelen

Jens Corten, acteur bij het Bekke-Voorts Volkstoneel

Het was allesbehalve een makkelijke beslissing voor de spelers van het Bekke-Voorts Volkstoneel. "Ik ben 30 jaar oud en ik speel al 23 jaar lang toneel, dit is mijn leven", vertelt Jens. "Ik ben begonnen toen ik zeven jaar was en ik kan nu voor het eerst in mijn leven niet spelen. Er zijn veel verenigingen die toch de moed hebben om te starten, maar ik denk dat er nog toneelgezelschappen zullen volgen die ook gaan afhaken." 

Feestjaar

2020 moest een feestjaar worden voor het Bekke-Voorts Volkstoneel, de vereniging bestaat 40 jaar en dat zou natuurlijk gevierd worden. Ook dat feestje kan niet doorgaan, dus kijken ze met z'n allen uit naar september 2021 in de hoop dat ze dan opnieuw kunnen beginnen. 

Bekke-Voorts Volkstoneel

Meest gelezen