Tropische warmte: volle zwemvijvers en openluchtzwembaden

Heel wat mensen zochten vandaag verkoeling in een zwemvijver of openluchtzwembad. In het Zilvermeer in Mol waren bijna alle 1000 dagtickets verkocht en ook in De Molen in Antwerpen was dat het geval. In de Boekenberg zwemvijver in Deurne was het aanschuiven en mochten zwemmers telkens maar een kwartier het water in. Alleen in De Nekker in Mechelen bleef het minder druk.  

Door de coronamaatregelen is het aantal zwemmers dat een zwemvijver of zwembad binnenmag nog altijd beperkt. "Bij ons mogen er 1000 bezoekers per dag binnen", zegt Dorien Hofkens van het provinciaal domein Zilvermeer, "en zowel voor vandaag als voor morgen (woensdag) zijn bijna alle dagtickets verkocht."

In zwembad De Molen in Antwerpen klinkt hetzelfde verhaal. Daar worden zowel in de voormiddag, als in de namiddag maar 300 zwemmers toegelaten. In de voormiddag was er nog plaats genoeg, maar zowel vanmiddag als morgennamiddag zijn zo goed als alle plaatsen gereserveerd. 

Volle ligweide

Op de ligweide bij de zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne is het zoeken naar een plekje op voldoende afstand van andere zwemmers en zonnekloppers. "Hopelijk vinden we nog een plekje in de schaduw", zegt een student die nog een week vakantie heeft. "Bij zo'n mooi weer ben je bijna verplicht om te gaan zwemmen, natuurlijk", lacht hij. 

Een moeder en dochter zijn dan weer verrast dat het water al zo fris was: "Maar met deze temperaturen is dat heel aangenaam. De eerste minuut is het even naar adem happen, maar het is wel zalig." En ook enkele vriendinnen laten zich niet kennen: "Het was koud maar fijn. En als we wat opgedroogd zijn, gaan we zeker nog eens."

(lees voort onder de foto)

Rustig in De Nekker

In De Nekker in Mechelen is het aantal bezoekers per dag beperkt tot 1000, maar daar is te horen dat ze dat aantal wellicht niet zullen halen. Vanaf september neemt het aantal bezoekers sterk af, ook als het nog heel mooi weer is. 

Meest gelezen