Jurgen Eeckhout

Verschillende vechtpartijen met scholieren aan station Evergem: "Extra patrouilles en samenzitten met scholen"

De politie en het gemeentebestuur van Evergem grijpen in na verschillende schermutselingen met scholieren in de omgeving van het station. Ze willen vermijden dat de toestand erger wordt: "De politie zal extra patrouilleren. We gaan ook samenzitten met de directie van de scholen", zegt commissaris Yves Tuytschaever.

De politie van Assenede-Evergem las via sociale media dat er problemen waren met vechtende jongeren in de omgeving van het Evergemse station. Officiële meldingen zijn er nog niet binnengekomen van de opstootjes, maar het korps volgt sociale media: "We lazen op Facebook dat er geduw en getrek was met jongeren van verschillende scholen in Evergem in die omgeving. Het gaat over pesterijen en slagen die uitgedeeld zijn ", zegt commissaris Yves Tuytschaever. "We gaan uitzoeken wat er precies aan de hand is zodat we het probleem kunnen aanpakken vooraleer er iets erger zou gebeuren."

Door te praten met de scholen hopen we tot een oplossing te komen
Commissaris Yves Tuytschaever

Praten met scholen

Omdat het een probleem is van schoolgaande jongeren plannen het gemeentebestuur en de politie een overleg met de directie van de verschillende scholen in de gemeente. "We hopen een oplossing te vinden om de jongeren op de juiste manier aan te pakken", zegt de commissaris. Naast praten met de scholen om te sensibiliseren gaat de politie ook strenger optreden. Ze zet in op extra patrouilles, in uniform maar ook in burger, aan het station en aan de tramhalte. Ze hoopt de jongeren af te schrikken door zichtbaar aanwezig te zijn. "Onze interventieploegen en de wijkpolitie lopen daar al regelmatig rond. Maar deze week gaan we extra opvallend en zichtbaar aanwezig zijn op die plaatsen."

Na een week zullen de extra patrouilles geëvalueerd worden. De gemeente denkt ook na om eventueel camera's te plaatsen waar veel volk komt en op plaatsen waar er af en toe problemen zijn. 

Jurgen Eeckhout

Meest gelezen