Partijvoorzitters die onderhandelen over nieuwe regering hebben negatief getest op het coronavirus

Alle zeven partijvoorzitters die onderhandelen over een nieuwe regering hebben negatief getest op het coronavirus. Binnenkort hernemen ze hun fysieke gesprekken. 

De preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) hebben op Twitter laten weten dat alle partijvoorzitters die mee onderhandelen over een nieuwe federale regering negatief getest hebben op het coronavirus.

Preformateur Egbert Lachaert testte op 8 september positief op het coronavirus. Hij moest veertien dagen in quarantaine en de andere partijvoorzitters die mee onderhandelen moesten worden getest. Het gaat naast Lachaert en Rousseau over Joachim Coens (CD&V), Meyrem Almaci (Groen),  Georges-Louis Bouchez (MR) en Jean-Marc Nollet en Rajae Maouane (Ecolo) en Paul Magnette (PS).

De voorbije dagen ging het overleg voort via digitale weg. De preformateurs moeten maandag hun eindverslag voorleggen aan de koning. Het is de bedoeling dat er dan een formateur wordt aangesteld.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen