Antwerps topadvocaat Kris Luyckx koopt proces af over schending beroepsgeheim

Antwerps topadvocaat Kris Luyckx heeft zijn proces over mogelijke schending van het beroepsgeheim afgekocht. Hij moet dus niet meer voor de rechter komen. Hij zou de familie van een verdachte getipt hebben over een wapen dat moest verdwijnen. Luyckx ontkent dit, en de schikking die hij nu treft is zeker geen schuldbekentenis, zegt zijn advocaat.

In 2017 was Kris Luyckx advocaat van een man die verdacht werd van een home invasion in Schelle. Tijdens een huiszoeking bij de man zouden de speurders een vuurwapen over het hoofd hebben gezien. De moeder van de verdachte verklaarde later dat haar zoon via Luyckx gevraagd had om het wapen te laten verdwijnen. Luyckx ontkent dit.

Dit is geen schuldbekentenis. We zijn ervan overtuigd dat meneer Luyckx geen misdrijf heeft gepleegd.

advocaat Patrick Hofströssler

Het parket-generaal startte een onderzoek naar schending van het beroepsgeheim, maar nu heeft Kris Luyck dus een minnelijke schikking getroffen."Hierdoor is de zaak afgehandeld", zegt Patrick Hofströssler, de advocaat van Kris Luyckx. "Dit is geen schuldbekentenis. We zijn ervan overtuigd dat meneer Luyckx geen misdrijf heeft gepleegd. Hij kiest voor een schikking omdat hij geen zin heeft om dit hele proces in de media te voeren. Daar kruipt veel tijd in en hij gebruikt die tijd liever om zich te focussen op het werk voor zijn cliënten."

De strafvordering valt weg door de schikking, maar volgens het parket-generaal zal de minnelijke schikking wel vermeld worden op het strafregister van Luyckx. Hoeveel Luyckx voor de schikking heeft betaald, wordt niet bekendgemaakt. 

Meest gelezen