Foto: Gemeente Brasschaat

Brasschaat gaat strijd aan tegen asociaal parkeren: “Komt nog te veel voor aan scholen”

Tijdens de Week van de Mobiliteit, die vandaag start, legt de gemeente Brasschaat dit jaar de focus op asociaal parkeren. Aan scholen zorgt dat nog te vaak voor onveilige situaties en voor frustraties bij buurtbewoners.

Asociaal parkeren gebeurt nog te vaak aan schoolomgevingen, zegt mobiliteitsambtenaar Nele Muys. “Ouders parkeren vaak even voor de garagepoort van een buurtbewoner om hun kind snel af te zetten aan school. Dan zeggen ze vaak dat het maar voor een minuut of twee is dat ze foutief geparkeerd staan. Maar natuurlijk parkeren andere ouders zich daar dan ook en als we zo alles optellen komen we al snel aan een half uur. Als de bewoner dan met de auto uit de garage wil rijden, is het niet mogelijk om zijn woning te verlaten.”

Aan de gemeentelijke en vrije basisschool worden er vandaag stickers en fluorescerende hangertjes uitgedeeld. Ook gaan er in zebra verklede volwassenen rondlopen om mensen aan te spreken op asociaal gedrag in het verkeer.

Foto: Gemeente Brasschaat

Meest gelezen