Videospeler inladen...

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval op E17 in Beervelde

De snelweg E17 is de hele ochtend en middag afgesloten geweest in de richting van Gent, na een ernstig ongeval met twee vrachtwagens en een auto. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Bij het ongeval kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven. Intussen is de weg weer vrij.

"De chauffeur van de vrachtwagen had vermoedelijk een file te laat opgemerkt, is tegen een personenwagen gereden en heeft vervolgens nog een stilstaande vrachtwagen aangereden. Hij is dan van de rijbaan afgegaan en de gracht ingedoken. Door de impact is hij spijtig genoeg overleden", zegt politiecommissaris Dirk Verelst. De man was 62 jaar oud.

Het ongeval veroorzaakte veel hinder. Al het verkeer moest de snelweg verlaten. Automobilisten werd gevraagd om de omgeving te vermijden.

(lees voort onder de foto)

File op de E17 richting Gent na een ongeval in Beervelde.
Jurgen Eeckhout

"Het ongeval gebeurde rond 9 uur", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Er waren twee vrachtwagens en een personenwagen betrokken, maar de omstandigheden worden nog onderzocht. Er was in elk geval zware mist op het moment van het ongeval."

Het duurde tot iets voor 15 uur voor de weg weer helemaal vrij was.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen