Google Street View-auto's gespot rond Antwerpen

Heel wat mensen rond Antwerpen zien de Google Street View-auto door hun buurt rijden. "We brengen alle Belgische wegen opnieuw in kaart dus ook rond Antwerpen", zegt Michiel Sallaets van Google op Radio 2 Antwerpen. 

Op sociale media duiken heel wat foto's op van de Google Street View-auto. Luisteraars zagen de opvallende wagen met de camera op het dak onder meer in Brasschaat, Deurne en Ekeren rondrijden. "Nog tot eind oktober rijden we met zes auto's alle Belgische wegen af, dus ook die van de provincie Antwerpen", zegt Michiel Sallaets van Google Belgium in "Start Je Dag". "Dat is goed voor 150.000 kilometer aan beelden die we nadien aan elkaar plakken om er een 3D-beeld van te maken voor onze Street View." 

Onherkenbare gezichten en auto's

Wie met zijn breedste glimlach wil klaar staan voor de auto van Google is eraan voor de moeite. "We kondigen nooit aan waar en wanneer we rondrijden. Zwaaiende mensen zijn zeer sympathiek maar minder handig om de foto's aan elkaar te plakken", zegt Sallaets. Ook de weersomstandigheden kunnen roet in het eten gooien. Bij regen of bewolking is het volgens Google moeilijker om 3D-beelden te maken. 

"Het is belangrijk om aan te stippen dat we de privacy beschermen van wie op Street View terechtkomt. Gezichten en nummerplaten maken we automatisch onherkenbaar. Op aanvraag kan je ook jouw gevel zwart laten maken", besluit Sallaets bij Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen