Hevige kritiek op nieuw parkeerbeleid in Genk: "Scanwagen is kruising tussen Big Brother en Speedy Gonzales"

In Genk groeit het protest tegen de nieuwe parkeerregels die daar begin deze zomer zijn ingevoerd. Zo'n 28.000 mensen kregen in juli en augustus een parkeerboete, een verdriedubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Intussen hebben al 3.000 Genkenaren zich aangesloten bij de Facebookgroep "Nee tegen het parkeerbeleid in Genk". De stad is ingedeeld in verschillende zones, elk met eigen tarieven en parkeerduur. Foutparkeerders worden opgespoord met een scanwagen.

Het aantal parkeerboetes in Genk is enorm gestegen. In juli en augustus kregen bijna 28.000 mensen zo'n boete, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er maar 9.000. Dat kan niet de bedoeling zijn, vindt Chris Janssens van oppositiepartij Vlaams Belang. “We hebben ons van in het begin verzet tegen het nieuwe parkeerbeleid van de stad. Ten eerste vind ik maximaal anderhalf uur parkeren in de stad veel te kort, dat is geen goede zaak voor onze handelaars en horeca. En nu blijkt ook nog dat er een scanwagen aan het rondcrossen is in Genk. Het is een kruising van Big Brother en Speedy Gonzalez. De mensen krijgen er schrik van."

Aanpassingen

Burgemeester Wim Dries (CD&V) kondigde op de gemeenteraad aan dat er tegen het einde van het jaar een gebruiksvriendelijke parkeerapp komt en dat er een regeling wordt uitgewerkt voor zorgverleners. Eerder is al gezegd dat mensen voortaan 15 minuten in plaats van 7 minuten de tijd krijgen om hun nummerplaat te registreren.

Meest gelezen