Kinderen uit Lummen overhandigen petitie voor veiligere straat aan burgemeester

In Lummen hebben enkele kinderen vanmiddag een petitie afgegeven aan burgemeester Luc Wouters. Dat deden ze omdat ze willen dat er minder snel gereden wordt in de Linkhoutstraat, de straat waar ze wonen. 

Enkele kinderen uit Lummen maken zich zorgen om de verkeersveiligheid in hun straat. Daarom gaven ze vanmiddag een petitie af aan burgemeester Luc Wouters. Daarmee wilden ze de situatie aankaarten en hopen ze dat er iets gedaan wordt aan de snelheid en de fietsinfrastructuur in hun straat. Een van die kinderen was Roos Dupont. "De Linkhoutstraat is een hele leuke straat", vertelt Roos. "Alleen wordt er een beetje te snel gereden. Daarom zijn we een petitie begonnen." Met die petitie trokken de kinderen van deur tot deur. "Iedereen die opendeed, vond ook dat de mensen hier te snel rijden. Hopelijk doet de burgemeester er dus iets aan."

De burgemeester van Lummen had meteen goed nieuws voor de kinderen. "Voor de Linkhoutstraat zijn we gestart met de opmaak van plannen om een fietspad aan te leggen", zegt hij. "Dat wordt langs beide kanten 1,75 meter breed. Dat is een comfortabele ruimte voor fietsers. De snelheid zal er ook gereduceerd worden, van 70 naar 50 kilometer per uur. Dat komt dus volledig tegemoet aan de vraag van de kinderen en de buurtbewoners die de petitie ondertekend hebben."

Meest gelezen