Schouwburg Kortrijk

Kortrijkse Schouwburg krijgt uitzondering en mag 300 toeschouwers binnenlaten: “100 mensen meer maakt een groot verschil”

Cultuurhuis Schouwburg Kortrijk mag als een van de eerste zalen in Vlaanderen evenementen organiseren voor 300 mensen binnen, in plaats van 200. De overheid kan zo'n uitzondering toestaan.

Als een zaal groot genoeg is en de organisatoren kunnen aantonen dat alles coronaveilig zal verlopen, kan de overheid een uitzondering toestaan. “100 mensen extra maakt echt wel een verschil”, zegt Dries Van Robaeys van de Kortrijkse Schouwburg. “Dat is een derde meer toeschouwers. Dat is waar cultuur ook voor staat: iets samen beleven.”

Balkons maken het verschil

Van Robaeys zegt dat ze in het gebouw 2 publieksstromen kunnen scheiden. “Wij hebben het voordeel van de balkons. Dankzij die balkons kunnen we het publiek volledig scheiden. Eerder maakten we de beslissing om de stoeltjes op de benedenverdieping weg te halen. Zo kunnen we de bubbels flexibel zetten."

Samen met Schouwburg Kortrijk kreeg ook de Elizabethzaal in Antwerpen toestemming om meer mensen te ontvangen. Op de aanvraag voor het concertgebouw in Brugge kwam nog geen antwoord. 

Schouwburg Kortrijk

Meest gelezen