© Nathan Dobbelaere/Cutting Edge

Na affaire met naaktbeelden staat Stan Van Samang voor het eerst opnieuw op het podium bij licht- en audiobedrijf uit Boortmeerbeek 

Voor het eerst sinds de affaire met de naaktbeelden klimt Stan Van Samang opnieuw een podium op. Hij doet dat bij PA- en lichtbedrijf Ampli Audiovisuals uit Hever (Boortmeerbeek). Dat bedrijf organiseert dit weekend een minifestival met Stan Van Samang en Hugo Matthysen. Zaakvoerder Mark Godts wil zo aantonen dat evenementen organiseren wel degelijk kan in coronatijden, maar dan op een gecontroleerde manier.

Het klank- en lichtbedrijf organiseert vrijdag en zaterdag een minifestival op de parking van hun bedrijf.  Met op de affiche Stan Van Samang en Hugo Matthysen. Voor elke avond worden er  300 festivalgangers toegelaten in bubbels van vier of zes personen.

Minder dan 10 procent omzet

“Wij staan al meer dan zes maanden op non actief, en we draaien aan minder dan 10 procent van onze omzet", zucht zaakvoerder Mark Godts.  "Tot 1 januari volgend jaar zijn alle evenementen geannuleerd. En we vermoeden dat we het nog tot 1 september met minder mensen moeten doen. Sinds half maart zijn 18 mensen technisch werkloos, en daarom willen we de mensen zelf wat perspectief bieden door iets te organiseren. Zaterdag komt Hugo Matthysen optreden en daar zijn nog enkele tafeltjes voor vrij, en vrijdag komt Stan van Samang. Maar dat optreden was op drie dagen volledig uitverkocht."

Het doel is om aan de evenementensector te laten zien dat het mogelijk is om coronaproof iets te organiseren

Met de heisa rond de uitgelekte naaktbeelden van Samang, zou het wel eens kunnen dat er vrijdag extra pers komt afzakken, maar Godts hoopt dat de focus elders ligt: “Ik hoop dat de pers aandacht schenkt aan het concert en de muzikant. Trouwens, we hebben met het management afgesproken dat Stan geen interviews  zal geven”, zegt Godts. "Het doel is om aan de evenementensector, de muzikanten en de crew te laten zien dat het kan, dat het mogelijk is om coronaproof iets te organiseren. En we merken dat er  heel veel enthousiasme van het publiek is want eindelijk gebeurt er nog eens wat."

De moed er in houden door zelf het heft in eigen handen te nemen

"We hebben het parkeerterrein van ons bedrijf vrij gemaakt, en er dan een festivalsite op gebouwd waar we 65 tafeltjes in bubbels van vier en zes kunnen plaatsen. En dat is ook de manier om er de moed in te houden. Zelf het heft in eigen handen nemen en laten zien dat er wel degelijk perspectief is.”

Maar de sector werkt met heel veel freelancers en die moeten vaak spartelen om het hoofd boven water te kunnen houden: “Ik ken veel mensen die noodgedwongen op zoek gegaan zijn naar een nieuwe job. Het is een roeping, je moet al echt een liefde voor het vak hebben want het is vaak onderbetaald, werken in weekends en op feestdagen, onregelmatige uren, noem maar op", vertelt Godts.

Meest gelezen