© 2018 UCLL/Chris Berthels

Limburgse hogescholen starten academiejaar in code geel

De hogescholen PXL en UCLL starten het academiejaar in code geel. Er zullen dus 50 procent van de studenten op de campus aanwezig zijn. De UHasselt liet vanmorgen weten dat zij naar code oranje gaat, uit voorzorg, omdat het aantal coronabesmettingen stijgt.

De UHasselt gaat naar code oranje. De capaciteit van de aula's wordt dus beperkt tot 20 procent. Daardoor zullen heel wat studenten online les krijgen. Maar de hogescholen blijven in code geel, met dus een bezetting van 50 procent op de campus. "Het is best mogelijk om zo onderwijs aan te bieden", zegt Ben Lambrechts van PXL. 

"We zullen er heel streng op toezien dat iedereen een mondmasker draagt en dat de afstand wordt gerespecteerd", gaat Lambrechts verder. "Dat zijn twee heel erg belangrijke formules waardoor het risico op een coronabesmetting laag blijft. We hebben natuurlijk ook heel wat campussen die verspreid liggen, en we zetten die dan ook ten volle in, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Onze tweede- en derdejaarsstudenten kunnen we ook op de digitale snelweg verderhelpen, maar er moet toch een minimale fysieke aanwezigheid zijn op de campus, want we zijn natuurlijk een hogeschool die praktijkgericht onderwijs hoog in het vaandel draagt."

We zullen er heel streng op toezien dat iedereen een mondmasker draagt en dat de afstand wordt gerespecteerd

Ben Lambrechts van PXL

De hogescholen blijven de situatie nauwgezet opvolgen. Er is wekelijks ook overleg met de lokale crisiscel om in te grijpen wanneer het nodig is. "We houden contact met de burgemeesters van Hasselt, Diepenbeek en Genk, waar onze campussen gevestigd zijn", vertelt Jan Withofs van UCLL. "We bekijken ook wat de maatregelen zijn. Als er op lokaal niveau een verschuiving is naar code oranje, volgen we uiteraard ook met onze campussen."

Meest gelezen