Moeder verdwenen Kevin Vanneste uit Kuurne: “Ik verhuis naar Corsica om te kunnen zoeken”

Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat Kevin Vanneste uit Kuurne verdween in Corsica. Zijn moeder Lilium Velghe zocht al die tijd van thuis uit naar haar zoon. Af en toe ging ze ook in Corsica zoeken, maar nu verhuist ze definitief naar het Franse eiland. 

Voor de mama van Vanneste is het een moeilijke dag vandaag. Het is precies 2 jaar geleden dat haar zoon verdween, kort nadat hij aan de GR20 begon, een zware wandeltocht dwars over het eiland. “Ik heb nog veel huilbuien en frustraties. Maar ik geef niet snel op. In mijn achterhoofd houd ik er rekening mee dat hij er niet meer is. Maar als moeder voel ik eigenlijk aan dat hij er nog is.” 

In België kan ik niets doen

Moeder van Kevin Vanneste, Lilium Velghe

Dicht bij hem zijn

Velghe moest toevallig een grote beslissing nemen. “Het huis dat ik huur in Watou wordt verkocht. Het eiland zit in mijn hart en hier in België kan ik eigenlijk niets doen. Ik heb altijd de neiging gehad om te gaan zoeken in Corsica. Ik hakte nu de knoop door. Samen met lokale inwoners en de Cel Vermiste Personen ga ik daar zoektochten opzetten. Ik maak het mezelf niet lastiger daardoor. Ik wil dicht bij hem zijn. Hij houdt van de natuur en koos daarom voor zo'n tocht. Als hij overleden is, weet ik dat hij nu midden in de natuur is. Dat helpt een beetje.” 

Corsicaanse vrienden

Velghe heeft ondertussen op Corsica een vriendenkring opgebouwd. “Ze zijn heel joviaal en open. Ze hebben me zelfs helpen zoeken naar een studio en later gaan ze me helpen om een huis te vinden. Niet bemeubeld, want ik neem veel gerief mee van hem mee naar daar. Ik kan het niet achterlaten. Het is het enige wat ik nog heb. We gaan daar ook een vereniging opstarten voor andere mensen die daar vermist zijn." 

Vertraging door corona

Normaal ging Velghe eind september vertrekken, maar Corsica kreeg nu code rood. “Mijn dossier is ook nog niet in orde. Alles gaat traag. Je kan niemand bereiken. Het vraagt enorm veel energie, maar ik ga door”, zegt ze vol goede moed.

Meest gelezen