Nieuwsgierige wolvenwelp speelt met verborgen camera op nieuwe beelden, intussen zijn ze wel nog maar met drie

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de welpen van wolven August en Noëlla. Die zijn intussen fors gegroeid en bijzonder nieuwsgierig, zo blijkt. De beelden tonen wel nog maar drie welpen, het vierde is al enkele weken niet meer gezien. 

Eind april of begin mei werden vier welpjes geboren in het noorden van Limburg, waar Noëlla en August nu al geruime tijd verblijven. De laatste keer dat er beelden van hen werden vrijgegeven, dateert van eind juli. Net als toen maken de dieren het zichtbaar goed. Eén nieuwsgierige welp speelt zelfs met de verborgen camera van het INBO.

De beelden tonen dus wel nog maar drie welpen. Wat er met het vierde welpje is gebeurd, is onduidelijk. Het is al enkele weken niet meer gezien, zo meldt het INBO. Mogelijk is het overleden. Dat zou niet ongewoon zijn, want heel wat welpen sterven op jonge leeftijd, maar het is ook niet uitgesloten dat het nog opnieuw opduikt voor de camera.

Bekijk hier de beelden van de wolvenwelpen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen