Snelle stijging besmettingen in Boom: "Eén van de besmettingshaarden is waarschijnlijk de buslijn op de A12", zegt burgemeester

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt snel de laatste week in Boom, tot zo'n 5 gevallen per dag. De gemeente heeft daarom beslist om de maatregelen weer te verstrengen. Een mondmasker wordt opnieuw verplicht in het centrum, en ook aan de bushaltes komen strengere controles op het dragen van een mondmasker. "Een deel van de besmettingen zou op de buslijn op de A12 gebeurd zijn", zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA).

De laatste week zijn er in Boom 36 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd op ongeveer 20 verschillende adressen, en dat is een sterke stijging. "Dat zijn zo'n 5 besmettingen per dag", zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA). "Daarom heb ik een crisiscel samengeroepen met onder andere de dienst noodplanning van de gouverneur en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Daar is beslist om de maatregelen in de gemeente opnieuw te verstrengen."

Buslijn langs A12

"Het lijkt er op dat de besmettingshaarden niet in Boom zelf zitten", zegt Baert. "Ze komen eerder uit Willebroek en Londerzeel bijvoorbeeld. We horen ook dat er besmettingen zouden zijn gebeurd op de buslijn die langs de A12 naar Wilrijk loopt." De gemeente gaat daarom strenger toekijken of de mensen een mondmasker dragen aan de bushaltes, wat verplicht is. Ook in het centrum zal een mondmasker opnieuw verplicht zijn.

Besmet? Twee keer per dag telefoon

Wie besmet is, zal streng opgevolgd worden. "We weten wie die mensen zijn en zij zullen door een medewerker van het Agentschap Zorg en Gezondheid minstens twee keer per dag opgebeld worden", zegt burgemeester Baert. "Zo controleren we of de mensen effectief thuis in quarantaine zitten. Als ze niet opnemen, komt de medewerker op bezoek, en als de besmette mensen de regels blijven overtreden, zal de politie langskomen en een boete geven."

Meest gelezen