Radio 2

Stadhuis van Eeklo kleurt goud om aandacht te vragen voor kinderkanker

Sinds gisterenavond schijnt er op het stadhuis in Eeklo een gouden licht. De stad wil hiermee haar steun betuigen aan kinderen en jongeren met kanker in het kader van de actie “Shine Gold”. Na het Europees parlement in Brussel, is Eeklo de tweede stad in ons land die deelneemt aan de actie.

“We hebben gouden lichten aan ons stadhuis geplaatst omdat wij aandacht willen geven aan kinderen en jongeren met kanker”, vertelt een trotse burgemeester van Eeklo, Luc Vandevelde (SMS Eeklo), voor het goudkleurige stadhuis. “Ook het belfort hebben we voor de gelegenheid goud gekleurd.” Aan de gevel van het stadhuis hangen ook nog vier gouden vlaggen.

Indrukwekkend

“Het oogt heel indrukwekkend”, gaat Vandevelde verder. “Er is dan ook hard aan gewerkt vanuit de technische diensten van de stad en Fluvius. We zijn bijzonder tevreden over het resultaat. Het is dan ook heel mooi. We willen op deze manier onze steun en waardering uiten aan kinderen en jongeren met kanker, maar ook aan hun ouders, de zorgverleners en de wetenschappers die onderzoek doen naar kanker.”

Europees Parlement

Van 1 tot 6 september nam ook het Europees Parlement deel aan de “Gouden september”-campagne om kinderkanker onder aandacht te brengen. De stad Eeklo is de eerste stad die het voorbeeld van onze hoofdstad volgt.

Meest gelezen