Twee leerkrachten uit Gooik lanceren online lifestylemagazine: "Accent ligt op jezelf gelukkig houden voor de klas"

Twee leerkrachten uit Gooik zijn met een eigen digitaal lifestylemagazine begonnen: Studio ToPlesS. Op de website kunnen collega-leerkrachten verschillende tips en ideeën terugvinden om zelf in de klas te gebruiken. Ook het beroep van leerkracht wordt op de site in de schijnwerpers gezet. 

Saartje Baert en Inge Guillaume geven allebei les in het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik. Saartje geeft Nederlands en godsdienst, Inge is leerkracht wiskunde. De twee leraressen werken niet alleen samen, ze gaan ook vaak samen sporten of iets drinken. En tijdens één van die avonden kwam het idee om een digitaal lifestylemagazine te maken voor leerkrachten: Studio TOPlesS was geboren.

We richten ons vooral op herkenbaarheid en inspiratie, vaak met een kwinkslag

Saartje Baert, leerkracht en oprichter Studio TOPlesS

”Het is een blog die zich voor een groot stuk richt op zelfzorg. Daar leggen we het accent op: jezelf als leerkracht gelukkig houden voor de klas”, zegt lerares Saartje. “Maar wij  bieden ook kant-en-klaar materiaal aan om te gebruiken met de school." Op de website zijn verschillende artikels te vinden met uiteenlopende onderwerpen zoals apps, uitstapjes, boeken of opiniestukken. Er staat telkens aangeduid hoe lang je erover zal doen om een artikel te lezen en onderaan kan je zelf een reactie achterlaten. "We richten ons vooral op herkenbaarheid en inspiratie. Zo geven we tips over leerkracht zijn tijdens de coronacrisis met een mondmasker op. We schrijven vaak met een kwinkslag, met een knipoog. Het hoeft niet altijd binnen die krijtlijnen te vallen. Maar dat merk je ook al wel aan de naam van de website”, lacht juf Saartje.

Meer info vind je op de website van Studio TOPlesS.

Meest gelezen