Tweede textielophaling Diest en omgeving geannuleerd

Door het stijgend aantal coronabesmettingen moet nu ook de tweede ophaling van oude kleren, ten voordele van de vzw Martine van Camp in Diest, geannuleerd worden. De ophaling gebeurt in Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Geetbets, Bekkevoort en Halen in Limburg.

Normaal was de 30ste editie van de kledinginzameling gepland voor 25 april, maar die werd al voor een eerste keer uitgesteld door de coronalockdown tot  26 september. Ook die ophaling hebben de initiatiefnemers nu moeten annuleren door de stijgende toename van de verspreiding van het virus. Oude kleding blijft welkom in de witte containers op het grondgebied van Diest.

Als alles goed gaat, dan zal de jubileumeditie van de deur-aan-deur ophaling volgend jaar georganiseerd worden op 24 april 2021. De opbrengst van de kleren gaat naar de financiering van het nieuwe woon- en dagcentrum van de VZW Martine Van Camp in Diest. Dat moet in het voorjaar van 2021 de deuren openen. Het dagcentrum biedt plaats aan 50 personen. Daarnaast zijn er zes studio’s voor permanent verblijf.

Meest gelezen