Vier nieuwe testcentra op komst in Brussels Gewest

In Brussel moet er op korte termijn vier nieuwe testcentra komen waar mensen met asymptomatische klachten terechtkunnen voor een coronatest. Dat nieuws bevestigt Brussels minister voor Volksgezondheid Alain Maron.

Met de vier nieuwe testcentra moet de hoge werkdruk bij de huisartsen worden weggenomen. Daarnaast zullen Brusselaars ook sneller getest kunnen worden omdat de testcapaciteit verhoogd. Dankzij de opening van de de nieuwe testcentra kan het aantal testen in Brussel in een eerste fase stijgen naar een gemiddelde van 5.000 per dag en later zelfs naar 9.000.

Waar en wanneer?

Waar de centra precies zullen komen is nog niet duidelijk. "De exacte locaties kan ik nog niet meegeven", zegt Brussels minister Maron (Ecolo). "We zijn op zoek naar een geschikte locatie dichtbij het station Brussel-Zuid. "Ook de exacte timing is nog onduidelijk. We willen niet op de zaken vooruit lopen, maar we werken er hard aan." 

Meest gelezen