Volledige jeugdwerking van voetbalclub Bocholt VV stilgelegd door coronabesmettingen

In Bocholt wordt de volledige jeugdwerking van Bocholt VV voor 10 dagen stilgelegd. Er zijn 2 trainers en 1 speler besmet met het coronavirus. Uit voorzorg gaan de trainingen en wedstrijden niet door.

Het coronavirus heeft deze dagen voetbalclub Bocholt VV in zijn greep. 2 trainers en ook een speler van de U13 zijn besmet. Daarom worden alle trainingen en alle wedstrijden van de U6 tot de U19 voor 10 dagen lang stilgelegd. Alleen de eerste ploeg zal nog spelen maar daar worden alle spelers getest. "Het is een drastische beslissing maar een noodzakelijke", zei Jo Van Hoef van Bocholt VV tegen de redactie van Radio 2 Limburg. "We hebben een crisisvergadering gehad en beslist om de club stil te leggen, na medisch advies." Het was geen gemakkelijke beslissing. "Ook voor de spelertjes want zij voetballen allemaal graag. Maar dit lijkt ons als bestuurders de beste keuze en we willen ook een voorbeeld stellen naar andere clubs toe."

De gezondheid primeert, we moeten dit doen, dit is logisch en juist

Jo Van Hoef, Bocholt VV

"In een jeugdvoetbalclub is alles verweven met elkaar en moet je ingrijpen voor het virus nog meer de kans krijgt om zich te verspreiden", zegt Van Hoef. "Een besmette trainer is keeperstrainer en die keepers zijn verweven in alle ploegen. Veel ouders van de U13 (waar er ook een besmetting is - red) zijn ook trainer in andere teams. Dan moet je de verspreiding tegengaan."

Het sluiten van de club heeft ook financiële gevolgen, want dan zijn er een tijdje geen inkomsten. "Maar de gezondheid primeert, we moeten dit doen, dit is logisch en juist", besluit Van Hoef.

Meest gelezen