Alle hens aan dek voor brandend restafval bij Renewi in Turnhout

Bij afvalverwerkend bedrijf Renewi in Turnhout heeft de brandweer woensdagavond de grote middelen ingezet en zo'n 30 brandweermensen om een hoop restafval te blussen. Die lag in een halfopen loods en was in brand gevlogen. Niemand is gewond geraakt en ook de materiële schade is op het eerste gezicht beperkt. 

Bij afvalverwerker Renewi in Turnhout, in de industriezone aan de Veedijk, is woensdagavond een berg restafval in brand gevlogen in een half open loods. Het was een hevige brand en er zijn uiteindelijk zo'n 30 brandweermensen ingezet om de brand te blussen.

"Ik moet zeggen dat we brand relatief snel onder controle hadden, dankzij die massale inzet", zegt Bjorn Peeters van de brandweer. "We zijn hier met drie autopompen, twee tankwagens en een ladderwagen ter plaatse. We hebben massaal en met veel water ingezet."

Voor de omwonenden bleef de hinder beperkt: "Rook is altijd giftig en schadelijk, dus je moet ervoor oppassen, maar nu is de rook gelukkig afgedreven naar minder bewoonde gebieden." Er vielen geen gewonden en op het eerste gezicht was er ook weinig schade aan de gebouwen.

 

Meest gelezen