Autovrije zondag in Leuven verspreid over hele stad

In Leuven vindt op zondag 27 september de twaalfde editie plaats van de autovrije zondag. Door de coronacrisis zullen de activiteiten verspreid worden over de hele stad.

"De twaalfde editie van de autovrije zondag in Leuven zal er anders uitzien dan anders", zegt schepen van mobiliteit David Dessers (Groen). "Je zal in de binnenstad geen aaneenschakeling van standjes vinden, het is een beetje meer coronaproof.

Binnenring autovrij

"Er zijn toch een aantal nieuwigheden ten opzichte van de andere jaren", zegt David Dessers. "Zo zal de binnenring van 10 tot 18 uur autovrij gemaakt worden.  Vanaf de Tervuursepoort tot het Artoisplein zal je geen enkele auto vinden. Je kan door de tunnel fietsen als je daar zin in hebt.  De mensen kunnen gewoon een tafeltje buitenzetten, een burendrink organiseren of gewoon eens over de Ring fietsen".

Ook activiteiten op Blauwputplein in Kessel-Lo

"Er zijn ook activiteiten voorzien in de deelgemeenten, zoals op het Blauwputplein in Kessel-Lo", voegt Dessers er aan toe.  "De fietsschool zal daar ook aanwezig zijn.  Een 40-tal verenigingen uit Leuven zullen hun beste beentje voorzetten om er een leuke dag van te maken. 

Meest gelezen