Batibouw vindt plaats in februari maar Viessmann en Velux sturen hun kat

Goed nieuws voor wie plannen heeft om de te bouwen of te verbouwen want de bekende bouwbeurs Batibouw zal ook volgend jaar plaatsvinden in de Heizelpaleizen. Mits strenge veiligheidsmaatregelen. Enkele internationale bedrijven doen niet mee.

Ondanks de coronacrisis ziet het er toch naar uit dat Batibouw volgend jaar ook kan plaatsvinden. Heel wat standhouders hebben ondertussen toegezegd. Maar sommige grote namen zullen wel ontbreken. Onder meer Velux en Viessmann zullen geen stand hebben op Batibouw omdat de internationale hoofdzetels van die bedrijven dat verbieden. "Dat komt omdat enkele internationale groepen op wereldniveau beslist hebben om al hun filialen te verbieden naar evenementen te gaan als bezoeker of exposant. En dat soms tot eind volgend jaar", zegt Frederic Francois van Batibouw.

Met twee tijdsloten per dag kunnen we in totaal gaan tot zo'n 200.000 bezoekers

Frederic Francois, Batibouw

Toch werden er voldoende standhouders gevonden om de beurs te organiseren. Batibouw opent z'n deuren op 21 februari. Het aantal bezoekers zal beperkt worden, en je zal vooraf online moeten reserveren. “Om toch een groot aantal mensen te kunnen ontvangen hebben we beslist om met twee tijdsloten per dag te werken; een tijdslot van 10 u ’s morgens tot 14u30 en dan een tweede tijdslot van 15u tot 19u”, legt Francois uit. “Dat kan er voor zorgen dat we tot zo’n 200.000 bezoekers kunnen gaan, wat eigenlijk meer is dat het eindcijfer van vorig jaar.”

Meest gelezen