Wetenschappelijk onderzoek naar de impact van corona op lokale economie in Beersel

De gemeente Beersel laat onderzoeken wat de gevolgen zijn van de coronacrisis op de lokale economie. De gemeente wil vooral te weten komen hoe de ondersteunende coronamaatregelen die genomen werden, ervaren werden door de lokale economie.

Het gaat om een wetenschappelijk onderzoek van de Antwerpse Universiteit, de vereniging van zelfstandigen (UNIZO), en de vereniging van Vlaamse steden en gemeenten (VVSG). Alle gemeenten en steden konden zich daarvoor inschrijven. Uitbaters van handelszaken kunnen een vragenlijst invullen die op de website van de gemeente staat.

De coronacrisis dreigt voor sommigen uit te lopen op een ramp, anderen hebben nog nooit zoveel verdiend

Hugo Vandaele, burgemeester Beersel

Het is dus nog even wachten op de resultaten. Maar volgens burgemeester Hugo Vandaele (CD&V) is het zeker niet zo dat corona een negatieve invloed heeft op alle handelszaken: "Ik stel twee dingen vast, ten eerste dat corona voor sommigen dreigt uit te lopen op een ramp. Omdat er minder cliënteel is. En ten tweede, aan de andere kant heeft de coronacrisis voor sommigen heel wat geld in het laatje gebracht. Ik denk bijvoorbeeld aan bakkers en patissiers. Die zijn we me komen vertellen dat ze nog nooit zo’n goeie maanden gehad hebben omdat mensen niet op vakantie kunnen gaan. Ze moeten thuisblijven. Wel dan koop toch je toch gewoon een grotere taart?" 

Meest gelezen