Jinnih Beels wil snel mobiele testteams bij Antwerpse scholen inzetten

De stad Antwerpen bekijkt of het mobiele testteams kan inzetten om kinderen te testen op corona in de scholen, dat vertelt schepen van onderwijs Jinnih Beels (SP.A) bij Radio 2 Antwerpen. “Ik hoop dat het zeer snel uitgevoerd kan worden. We moeten er alles aan doen om het idee haalbaar te maken”. Het voorstel komt van de Antwerpse microbioloog Herman Goossens.

De microbioloog Herman Goossens wil schoolkinderen met mobiele testteams in de klas laten testen. Zo worden de huisartsen minder belast en ook moeten de kinderen dan niet in quarantaine blijven. De stad is heel enthousiast over het idee en wil het zo snel mogelijk in de praktijk brengen, vertelt Jinnih Beels. “Dat is effectief het plan. Momenteel wordt het achter de schermen door het stadsbestuur samen met Herman Goossens uitgewerkt.”

Het zal ouders geruststellen dat hun kinderen naar school kunnen blijven gaan. Daarom moeten we er alles aan doen om het idee haalbaar te maken en goed uit te voeren

Jinnih Beels

Wanneer de mobiele testteams op pad worden gestuurd is nog niet duidelijk. “Ik kan er nog niet heel veel concretere zaken over vertellen. We moeten nog een aantal pistes doorlopen en vele vragen beantwoorden. Ik hoop dat het zeer snel uitgevoerd kan worden. Het zal ouders geruststellen dat hun kinderen naar school kunnen blijven gaan. Daarom moeten er alles aan doen om het idee haalbaar te maken en goed uit te voeren”, aldus Beels.

Meest gelezen