Leuvens studentenschepen steunt oproep viroloog Van Ranst: "Blijf ook in het weekend op kot" 

Viroloog Marc van Ranst roept kotstudenten op om in het weekend niet naar huis te gaan. Volgens Van Ranst is dit de manier voor studenten om het aantal contacten te beperken en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Leuvens schepen voor Studentenzaken, Thomas Van Oppens (Groen),  is het idee alvast genegen.

Maandag 21 september start het nieuwe academiejaar. Naar aanleiding daarvan wenst viroloog Marc Van Ranst op Twitter de studenten een fijn academiejaar. Al maant hij hen ook aan tot voorzichtigheid. "Beste studenten, ik wens jullie een fijne start van het nieuwe academiejaar. Een speciaal jaar waarover jullie later aan jullie kleinkinderen gaan vertellen. Maar wees voorzichtig. COVID-19 is ook voor jonge gezonde mensen geen pretje. Leeftijdsgenoten zien we ook op de COVID-afdelingen in de ziekenhuizen", klinkt het. 

Het verblijven op één locatie, het kot,  is misschien een goede manier om de verspreiding van het virus te voorkomen

Thomas Van Oppens, schepen van studentenzaken (Groen)

Daarnaast roept de viroloog de kotstudenten op om indien mogelijk ook in het weekend op kot te blijven. Een oproep die gesteund wordt door Leuvens studentenschepen Thomas Van Oppens. "Ik denk dat dat een wijs advies is van Marc Van Ranst", zegt Van Oppens. "Het minimaliseren van het aantal contacten blijft nog steeds de beste strategie om de verspreiding van het virus te voorkomen. Maar wanneer een student thuis, ouders, familie en vrienden ziet en daarna in Leuven komt en ook hier nog heel wat contacten heeft, en altijd tussen die groepen pendelt, dan ziet die student elke week wel heel veel mensen. En dat kan dus een snellere verspreiding van het virus veroorzaken, niet alleen in Leuven, maar ook op het thuisfront. En dan is het blijven op één locatie misschien een goede manier om de verspreiding van het virus te voorkomen." 

Meest gelezen