Mini-Europa sluit definitief op 31 december: "Pionier van modern toerisme in Brussel"

Mini-Europa, het pretpark met miniatuurgebouwen uit de Europese Unie op de Heizel in Brussel, sluit op 31 december van dit jaar definitief de deuren. Er is geen akkoord bereikt met Brussels Expo over de verlenging van het contract. 

Na 31 jaar en tien miljoen bezoekers lijkt er nu een definitief einde te komen aan het verhaal van Mini-Europa. Dinsdag is het personeel op de hoogte gebracht van de geplande sluiting op 31 december van dit jaar.  Er lijkt voor Mini-Europa geen plaats te zijn in het NEO-project. Dat moet de Heizel omtoveren in een eigentijds congres-, expo- en winkelcentrum.

Madurodam, maar dan anders

Zowat iedere Vlaming kent dankzij Suske en Wiske Madurodam, de Nederlandse miniatuurstad. Maar ook Brussel heeft al 31 jaar een gelijkaardige attractie, zij het met Europa als thema.  Mini-Europa bleek van meet af aan  een publieksmagneet; het lokte de voorbije 31 jaar ruim tien miljoen bezoekers. Volgens gedelegeerd bestuurder Thierry Meeùs was Mini-Europa daarmee één van de pioniers van het moderne toerisme in Brussel.

Investeringsplan

“Mini-Europa had een groot investeringsplan voorgesteld binnen het Neo-kader", licht Meeùs toe. "Maar de huidige omstandigheden en de coronacrisis die ons hard treft, hebben ertoe geleid dat Mini-Europa geen andere keuze heeft dan de intentie aan te kondigen om haar activiteiten op 31 december 2020 stop te zetten." 

Tot het bittere einde

Mini-Europa blijft nog tot en met 31 december 2020 open. Meeùs belooft dat het hele team zich zal blijven inzetten om de bezoekers een leuke tijd te laten beleven, bijvoorbeeld tijdens de Halloweenperiode, één van de hoogtepunten van het seizoen. 

Meest gelezen