Mondmaskerplicht in Genk versoepeld: enkel verplicht tussen 9 en 18 uur op drukke plaatsen 

Vanaf morgenavond 18 uur geldt een nieuwe regel in de stad Genk: tussen 9 en 18 uur moet je verplicht een mondmasker dragen op drukke plaatsen. Op de wekelijkse markten en in de stationsomgeving blijft het dragen van een mondmasker wel altijd verplicht. 

In het centrum van Genk en in de handelsstraten Hoevenzavellaan, Stalenstraat en Vennestraat is het dragen van een mondmasker verplicht sinds eind juli. Vanaf morgen moet dat niet meer 24 op 24 uur, maar enkel tussen 9 en 18 uur. Genk wil hierbij de maatregel terug tot zijn essentie brengen: een mondmasker draag je wanneer het druk is en afstand houden moeilijker is. 

Veel mensen zijn het opvolgen van de maatregelen moe, maar de stad Genk wil samen met zijn inwoners blijven volhouden. “Het blijft van groot belang dat we ons blijven houden aan de maatregelen. Zolang er geen vaccin is, moeten we leren leven met het risico op corona in onze samenleving en ons gedrag hieraan aanpassen", beaamt burgemeester Wim Dries (CD&V).

Meest gelezen