Foto: Guinness World Records Ltd.

Nieuw Antwerps wereldrecord in Guinness World Records-boek

Er staat een nieuw Antwerps wereldrecord in het Guinness World Record-boek. Het record werd vorig jaar gevestigd op de Boekenbeurs. Daar hebben bezoekers in totaal 10.879 origamivissen gemaakt. Editie 2021 van het Guinness World Record-boek is vandaag uitgebracht.

Boek.be sleepte op de Boekenbeurs het "wereldrecord grootste display origamivissen" in de wacht. Origami is de Japanse kunst van papier vouwen. Als eerbetoon aan de lange maritieme geschiedenis van Antwerpen, wilde Boek.be, de Vlaamse uitgeversorganisatie achter de Boekenbeurs, de grootste uitstalling van origamivissen realiseren. 

Populair boek op de Boekenbeurs

Aan de bezoekers van de Boekenbeurs werd tussen 29 oktober en 11 november 2019 gevraagd om een papieren visje te vouwen aan de hand van instructies. De visjes werden op een muur bevestigd en uiteindelijk waren het er 10.879, goed voor een record. De organisatie van de boekenbeurs wou graag meer beleving op de boekenbeurs, vertelt Vé Bobelyn van de Boekenbeurs. “We dachten daarbij direct aan het Guinness World Record-boek omdat het zo populair is op de Boekenbeurs tijdens de eindejaarsperiode.”

“Veel mensen kopen het voor hun kinderen of kleinkinderen die het leuk vinden om alle recordpogingen te bekijken. Als er dan plots eentje in staat vanuit Vlaanderen en dan nog eens van de Boekenbeurs uit Antwerpen, dan mag je echt wel trots zijn. We vinden het allemaal heel belangrijk nieuws”, aldus Bobbelyn.

Dit jaar zal er door de coronacrisis geen boekenbeurs zijn. De organisatie bekijkt nu of ze op volgende edities nog een ander wereldrecord kunnen vestigen. 

Foto's: Guinness World Records 2021, Guinness World Records Ltd., Uitgeverij De Fontein

Meest gelezen