Radio 2

Persoon om het leven gekomen bij brand in appartementsgebouw in Gent

In een Gents appartementsgebouw is gisterenavond iemand om het leven gekomen na een uitslaande brand. De brandweer en politie kwamen ter plaatse en kon een andere bewoner uit het appartement bevrijden. Het parket onderzoekt de oorzaak van de brand. 

In een dakappartement met 4 flats in de Kongostraat in Gent is het gisterenavond rond 18.00 beginnen te branden. Het werd al snel een uitslaande brand met veel rook. “Een branddeskundige en een wetsdokter zijn aangesteld”, zegt hoofdinspecteur Liesbet De Pauw ter plaatse. “Het parket is dus een onderzoek gestart omdat het nog niet zeker is of het om een ongeluk gaat of over opzettelijke brandstichting.”

3 personen naar het ziekenhuis

“De brandweer kon één persoon op tijd bevrijden, een andere raakte zwaargewond, maar jammer genoeg is er ook iemand overleden”, gaat hoofdinspecteur De Pauw verder. “Er zijn ook 2 collega’s van de politie naar het ziekenhuis gebracht omdat ze bevangen raakten door de rook.”

Meest gelezen